Musiklänkar

SAMARBETSFÖRENINGAR

 

Kulturhuset Grand
Kulturhus i Uppsala för ungdomar som vill spela, arrangera olika evenemang, gå på konsert eller bara fika och umgås. I huset är det spelningar och andra kulturevenemang flera gånger i veckan. Dessutom har det helt vegetariska caféet ett brett utbud med något för alla.

 

 

 

 

ransta

Ranstafestivalen
Ranstafestivalen är den lantligaste festivalen. På ett bra sätt. Med  högkvalitativ musik och fantastisk mat.

 

 

 

 

 

ljudbild

 

Ljudbild Uppsala
Genom att bli medlem i Musikföreningen Ljudbild Uppsala får ni tillgång till ett vitt spektrum av människor med erfarenhet inom allt från ljudteknik till ljusteknik, allt från värdefulla kontakter till förtur vad gäller att spela vid evenemang, inbjudningar till seminarier etc! Ljudbild arrangerar bland annat klubbarna Ecoes, Kaleidoscope och Fredags-Jam samt Forsfestivalen, Musikhjälpen och Mälarturnéen.

 

 

 

POP UPP
Pop Upp ser kulturen som ett gemensamt projekt. Stad och kultur skapas av invånare, näringsliv och kommun tillsammans. Uppsala har ett behov av tillgängliga, fria och kreativa plattformar där dess invånare kan utbyta idéer och uttryck – vi arbetar för att sådana ska uppstå.

 

 

 

 

 

Cursed Uppsala
Club Cursed Uppsala grundades 2010 med en ambition att ordna en extrem festival. Just nu ligger fokus på att arrangera små spelningar med främst döds- och blackmetal.

 

 

 

 

Midsommardans_1

Gårdoasen
En salig blandning av kulturarrangemang arrangeras varje sommar i Håga

 

 

 

 

 

 

Incredible India
Kulturrum är en ideell förening i Uppsala som bland annat arrangerar den Indiska kulturfestivalen INCREDIBLE INDIA.

 

 

 

medita

Meditative Sounds
Meditativa Sounds är ett roots reggae soundsystem baserat i Uppsala.

 

 

 

 

 

ÖVRIGT

hårdrock mot rasism

Hårdrock mot rasism
Förening som jobbar för att motverka rasism,sexism och homofobi inom hårdrocksvärlden i Uppsala.

 

 

 

 

 

Femtech

Femtech
FEMTECH – Uppsala Feminist Festival Of Music And Art är en endagsfestival med betoning på elektronisk musik och konst. Arrangörerna tar ställning mot sexism, rasism, homofobi, transfobi samt alla typ av diskriminering, vilket är något som kommer genomsyra festivalen.

 

 

 

mmr_20_cm_neg

Musiker mot rasism
Musiker mot rasism är en partipolitiskt och religiöst obunden förening vars visionen är att med musiken som kraft försöka påverka människor att aktivt ta ställning mot rasism och för mångfald i sin vardag. Musiker Mot Rasism har dessutom som målsättning att i alla arrangemang vara 50/50 män och kvinnor. Arbetet i föreningen sker helt ideellt och evenemangen är inte vinstdrivande. MMR samarbetar bl.a med Sensus, ABF och andra studieförbund, Stiftelsen Expo, Uddevalla Solid Sound, samt andra offentliga/privata aktörer.

 

asdasd

Kultur Ungdom
KulturUngdom är en ideell förening vars uppgift är att vara support till ung kultur och unga kulturutövare. Vi vill fungera som ett praktiskt verktyg när tendenser och ambitioner är i utveckling och behöver en plattform att existera på.

 

 

 

sdgfsdfsdf

Rättviseförmedlingen
Rättviseförmedlingen bygger sedan starten 2010 en modern digital folkrörelse. Idag är dom fler än 70 000 personer som samarbetar i sociala medier för att sprida kunskap och synliggöra kompetens genom att ideellt hjälpa projekt, organisationer och medier att hitta de som hamnat i skymundan på grund av stereotypa föreställningar om exempelvis kön, ursprung och fysiska förutsättningar.

 

Popkollo

Popkollo
Popkollo är ett musikläger för tjejer (målgrupp) som startades sommaren 2003 i Hultsfred. Popkollo är en bred introduktion i musikens värld med instrumentworkshops, handlett repande i band, inspirationsworkshops med artister från musikbranschen, låtskrivande, inspelning och en avslutningskonsert.

Kommentera